Katerangan kanyaho dasar ngeunaan nyetak suntikan

Mesin citakan suntik mangrupikeun mesin khusus pikeun pembuatan produk palastik, anu dianggo pikeun ngadamel sababaraha bagéan plastik dina aplikasi otomotif, médis, konsumén sareng industri. Cetakan suntik mangrupikeun téknik anu populér kusabab lima alesan ieu:

1. Kamampuh pikeun ningkatkeun produktivitas;

2. Boh saderhana sareng kompleks bentukna tiasa didamel;

3. Kacida lemahna kasalahan;

4. Rupa-rupa bahan tiasa dianggo;

5. Biaya bahan baku handap sareng biaya padamelan.

Mesin citakan suntikan nganggo résin palastik sareng cetakan pikeun ngarengsekeun citakan suntikan. Mesin na biasana dibagi kana dua bagian:

Clamping alat-ngajaga kapang ditutup dina tekenan;

Résin palastik-lebur parangkat suntik sareng nyéépkeun palastik cair kana kapang.

Tangtosna, mesinna ogé sayogi dina ukuran anu bénten-bénten, dioptimalkeun pikeun ngahasilkeun bagian tina sababaraha ukuran, sareng dicirikeun ku kakuatan clamping anu tiasa diciptakeun ku mesin suntik

Kapang biasana didamel tina aluminium atanapi waja, tapi bahan sanésna ogé tiasa. Dibagi kana dua beulahan, sareng bentukna tepatna di mesin kana logam. Kapang na tiasa pisan saderhana sareng mirah, atanapi meureun nya rumit pisan sareng mahal. Kompléksitasna langsung sabanding sareng bagian konfigurasi sareng jumlah bagian dina unggal kapang.

Résin termoplastik aya dina bentuk pelet sareng mangrupikeun jinis bahan anu paling sering dianggo dina nyetak suntikan. Aya seueur jinis résin termoplastik kalayan rupa-rupa sipat matéri sareng cocog pikeun rupa-rupa aplikasi produk. Polipropilén, polikarbonat sareng polistirén mangrupikeun conto résin anu biasa dianggo. Salaku tambahan kana seueur pilihan bahan anu disayogikeun ku thermoplastics, éta ogé didaur, serbaguna sareng gampang dilebur pamrosésan.

Prosés citakan anu dilakukeun dina mesin citakan injeksi diwangun ku genep léngkah dasar:

1. Clamping-alat clamping tina mesin pencét dua halves tina kapang babarengan;

2. Injeksi-plastik molten tina unit suntikan tina mesin anu knocked kana kapang;

3. Tekanan ngajaga-plastik molten anu nyuntik kana kapang dina tekenan pikeun mastikeun yén sadaya daérah bagian dieusian ku palastik;

4. Cooling-ngamungkinkeun plastik panas pikeun niiskeun kana bentuk bagian akhir nalika masih dina kapang;

5. kapang bubuka-alat clamping mesin misahkeun kapang sareng ngabagi kana dua beulahan;

6. Ejeksi-produk réngsé dikaluarkeun tina kapang.

Cetakan suntik mangrupikeun téknologi anu hébat anu tiasa diproduksi sacara masal. Nanging, éta ogé gunana pikeun prototipe pikeun desain produk awal atanapi pikeun tés konsumen atanapi produk. Ampir sadaya bagian plastik tiasa dihasilkeun ku cara nyetak suntik, sareng bidang aplikasi na henteu aya watesna, nyayogikeun padamel sareng metode épéktip hemat ngahasilkeun sababaraha bagian plastik.


Pos waktos: Apr-12-2021